Koszyk

Dodano produkt do koszyka

BROWIN MIESZANKA PRZYPRAW I ZIÓŁ DO SZYNKOWARU 30 G 310014

BROWIN MIESZANKA PRZYPRAW I ZIÓŁ DO SZYNKOWARU 30 G 310014

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: BROWIN

kod

Powiadom mnie o dostępności

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 12.60 zł brutto
  • Kurier InPost 18.00 zł brutto
  • Transport firmowy 0.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Kod producenta:
5908277713669
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, podkreślająca walory smakowe i zapachowe potraw idealnie nada się do przygotowywania domowych szynek, potrawek i mięs, a także wegetariańskich pasztetów i past z szynkowaru. Przygotujesz domowe wyroby cenne w wartości odżywcze i witaminy. Dzięki specjalnie wyselekcjonowanym składnikom może wzbogacić smak wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu.
Naturalne składniki mieszanki bez dodatku soli i cukru pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem – Ty możesz wykorzystać ją również do potraw wegetariańskich. 30 g tej łagodnej w smaku mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok 2,5 kg domowego wyrobu.

  • Zdrowa kuchnia- przygotowując domowe wyroby sam wybierasz ulubione składniki i otrzymujesz świeże potrawy; mięsa i wędliny bez sztucznych dodatków​
  • Bez soli i glutaminianu – Twoje domowe wyroby mięsne będą teraz smaczniejsze i zdrowsze
  • Wydajny produkt gotowy do użycia – 30 g mieszanki wystarczy na przygotowanie ok. 2,5 kg mięsa (Opakowanie zawiera 2 saszetki po 15 g)
  • Gotowa kompozycja smaku idealna do szynek, pasztetów, past mięsnych i wegetariańskich z szynkowara
  • Naturalny skład - pieprz czarny, cebula suszona, czosnek granulowany, majeranek, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, chilli.

 

PRZEPIS NA POTRAWKĘ Z KURCZAKA:

Składniki na 1,2 kg potrawki:

  • 0,8 kg piersi z kurczaka
  • 0,4 kg udek z kurczaka
  • 1 łyżeczka mleka w proszku
  • 15 g mieszanki ziół i przypraw do szynkowaru
  • 100 ml wody
  • ok. 21 g soli oraz pieprz do smaku.

Piersi zmiel (używając sitka o oczkach średniej wielkości), następnie dodaj zimną wodę oraz łyżkę mleka w proszku i zblenduj całość na gładką masę. Udka (wytrybowane i pokrojone w kawałki wielkości ok. 3 - 4 cm) połącz ze zblendowaną masą z piersi, dopraw połową (15 g) mieszanki ziół i przypraw, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Następnie całość umieść w szynkowarze o pojemności 1,5 kg, dociśnij sprężynę i zamontuj termometr. Szynkowar włóż do garnka z wodą. Woda w garnku nie powinna się gotować, jej temperatura powinna wzrastać powoli max. do 90°C. Kiedy temperatura wewnątrz mięsa osiągnie 69 - 70°C zakończ parzenie, a szynkowar umieść w zimnej wodzie. Gdy ostygnie schowaj go do lodówki. Na drugi dzień potrawka jest gotowa do spożycia. Aby wygodniej było wyjąć mięso z szynkowaru, można je przelać gorącą wodą lub wykorzystać specjalne worki do szynkowaru.

 

SKŁADNIKI:

  • pieprz czarny,
  • cebula suszona,
  • czosnek granulowany,
  • majeranek,
  • ziele angielskie,
  • gałka muszkatołowa,
  • pieprz ziołowy,
  • chilli.

 

Produkty podobne

Powiadomienie o dostępności:

Wybrany produkt jest niedostępny.
Wpisz swój adres e-mail, a poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny.


Adres e-mail: