Koszyk

Dodano produkt do koszyka

BROWIN DROŻDŻE DO WINA BURGUND CZERWONE 20ML *400120

BROWIN DROŻDŻE DO WINA BURGUND CZERWONE 20ML *400120

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: BROWIN

Cena: 3.47 brutto

kod

Ilość:
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 12.60 zł brutto
  • Kurier InPost 18.00 zł brutto
  • Transport firmowy 0.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Dostępność:
Kod producenta:
5904816918571
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Szlachetne drożdże winiarskie w płynie - do win czerwonych - do 14% alk., 20 ml.

 

  • Domowe wina do 14% - drożdże zapewniają dobre odfermentowanie, trwałą barwę i atrakcyjny bukiet.
  • Idealne do win czerwonych - z ciemnych winogron, aronii, jeżyn, porzeczek, czarnego bzu itp.
  • Szybka i stabilna fermentacja - w szerokim zakresie temperatur 20-30°C.
  • Wydajne - 20 ml płynnych drożdży pozwala na przygotowanie od 5 do 25 L nastawu.
  • Pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek dostępnych w naszej ofercie.

 

Zaczynasz przygodę z domowym winiarstwem? Chcesz cieszyć się aromatycznym i pełnym w smaku czerwonym winem o pięknej barwie? Lubisz wybierać wysokiej jakości produkty? Poznaj nasze drożdże winiarskie Burgund - specjalnie wyselekcjonowany szczep szlachetnych drożdży winiarskich Saccharomyces cerevisiae, zawieszonych w płynie ochronnym. Polecane do win czerwonych - zwłaszcza z czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, aronii, jeżyn, czarnych i czerwonych porzeczek, czarnych winogron, czarnych jagód, tarniny, czarnego bzu. Drożdże te zapewniają szybką i stabilną fermentację w szerokim zakresie temperatur (20-30°C), dobre odfermentowanie cukrów, trwałą barwę wina i atrakcyjny bukiet. Wykorzystując podczas produkcji domowego wina pożywki dostępne w naszej ofercie zapewnisz drożdżom pełnię możliwości, dzięki której Twoje domowe wina będą zachwycać wszystkich Twoich bliskich pełnią smaku, aromatu i barwy!

 

Istotne cechy:

- drożdże w płynie

- opakowanie 20 ml na 5-25 L

- temperatura fermentacji: 20-30°C

- alkohol: do 14%

- pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita

 

Sposób użycia

Drożdże w płynie należy wstępnie namnożyć, czyli przygotować szczepionkę drożdży - tak zwaną matkę drożdżową. Do butelki o pojemności 1 L wlej 150 ml soku lub włóż 200 g rozdrobnionych owoców, 300 ml wody i dodaj 2 łyżeczki cukru. Butelkę zakryj czopem z waty i pasteryzuj przez 30 min. Po wystudzeniu do butelki wlej zawartość wstrząśniętej uprzednio torebeczki drożdży. Całość pozostaw na 1-2 doby w temp. 22-26°C, po czym wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina (5-25 L).

Uwaga!

We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży zachowaj sterylne warunki - szczególną uwagę zwróć na czystość naczynia, w którym będziesz namnażać drożdże.

Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie pożywki: Kombi (401020) lub Kombi Vita (401030).

Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

 

Składniki:

brzeczka słodowa, woda, kwas cytrynowy, drożdże Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) amonu.

Produkty podobne