BROWIN PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA 67 G 410012
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Paczkomaty InPost 12.60 zł brutto
- Kurier InPost 18.00 zł brutto
- Transport firmowy 0.00 zł brutto
- Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Pekla – peklosól z ziołami pozwoli Ci na szybkie i bezproblemowe przygotowanie zalew służących do peklowania i nastrzykiwania domowych wędlin i mięs. Produkt nadaje się również do nacierania mięs na sucho. Opakowanie 67g starcza na przygotowanie 2 kg mięsa. Dzięki składnikom zawierającym 50% mniej azotynów niż w tradycyjnej peklosoli produkt pozwoli Ci na przygotowanie zdrowszych potraw dla całej Twojej rodziny! Stosując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, aromatyczne i niezwykle smaczne! Stworzenie własnej zalewy solankowej jeszcze nigdy nie było takie proste!
Wystarczy wymieszać i zagotować zawartość opakowania w 1 L wody.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Niezastąpiona pomoc w produkcji domowych wędlin – peklosól pozwoli Ci na przygotowanie zalew do peklowania, nastrzykiwania i nacierania wędlin i mięs przygotowywanych we własnym domu.
- 50% mniej nitrytu– produkt zawiera, aż 50% mniej azotynów w porównaniu do tradycyjnych peklosoli.
- Wydajne opakowanie – 67 g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie 2 kg mięsa.
- Apetyczny kolor, pyszny smak i aromatyczny zapach – wykorzystując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe. Zawartość ziół w mieszance sprawia, że przygotowywane dania będą niezwykle smaczne i aromatyczne.
- Szybkie i proste przygotowanie – aby przygotować zalewę wystarczy wsypać zawartość opakowania do 1 L wody, wymieszać i zagotować.
PRZEPIS NA PEKLOWANIE NA MOKRO 2 KG MIĘSA:
- Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj.
- Mięso (najlepiej w kawałkach po ok. 1 kg) umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą.
- Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku.
- Pekluj w temperaturze 4-8℃ przez okres 7 dni, jeśli stosujesz nastrzyk (14 dni bez nastrzyku), obracając mięso co dwa dni.
- Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia.
SKŁADNIKI:
- chlorek sodu (NaCl),
- zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek),
- azotan potasu (E252),
- azotyn sodu (E250),
- substancja antyzbrylająca (E504ii).