Koszyk

Dodano produkt do koszyka

BROWIN PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA 67 G 410012

BROWIN PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA 67 G 410012

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: BROWIN

Cena: 3.63 brutto

kod

Ilość:
Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 12.60 zł brutto
  • Kurier InPost 18.00 zł brutto
  • Transport firmowy 0.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Dostępność:
Kod producenta:
5908277708511
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Pekla – peklosól z ziołami pozwoli Ci na szybkie i bezproblemowe przygotowanie zalew służących do peklowania i nastrzykiwania domowych wędlin i mięs. Produkt nadaje się również do nacierania mięs na sucho. Opakowanie 67g starcza na przygotowanie 2 kg mięsa. Dzięki składnikom zawierającym 50% mniej azotynów niż w tradycyjnej peklosoli produkt pozwoli Ci na przygotowanie zdrowszych potraw dla całej Twojej rodziny! Stosując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, aromatyczne i niezwykle smaczne! Stworzenie własnej zalewy solankowej jeszcze nigdy nie było takie proste!
Wystarczy wymieszać i zagotować zawartość opakowania w 1 L wody.

Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

  • Niezastąpiona pomoc w produkcji domowych wędlin – peklosól pozwoli Ci na przygotowanie zalew do peklowania, nastrzykiwania i nacierania wędlin i mięs przygotowywanych we własnym domu.
  • 50% mniej nitrytu– produkt zawiera, aż 50% mniej azotynów w porównaniu do tradycyjnych peklosoli.
  • Wydajne opakowanie – 67 g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie 2 kg mięsa.
  • Apetyczny kolor, pyszny smak i aromatyczny zapach – wykorzystując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe. Zawartość ziół w mieszance sprawia, że przygotowywane dania będą niezwykle smaczne i aromatyczne.
  • Szybkie i proste przygotowanie – aby przygotować zalewę wystarczy wsypać zawartość opakowania do 1 L wody, wymieszać i zagotować.

 

PRZEPIS NA PEKLOWANIE NA MOKRO 2 KG MIĘSA:

  • Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj.
  • Mięso (najlepiej w kawałkach po ok. 1 kg)  umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą.
  • Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku.
  • Pekluj w temperaturze 4-8℃  przez okres 7 dni, jeśli stosujesz nastrzyk (14 dni bez nastrzyku), obracając mięso co dwa dni.
  • Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia.

 

SKŁADNIKI:

  • chlorek sodu (NaCl),
  • zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek),
  • azotan potasu (E252),
  • azotyn sodu (E250),
  • substancja antyzbrylająca (E504ii).

Produkty podobne