BROWIN MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW DO SŁOIKÓWKI 30 G 310016
Opinie:
Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
Producent: BROWIN
Koszty dostawy:
- Paczkomaty InPost 12.60 zł brutto
- Kurier InPost 18.00 zł brutto
- Transport firmowy 0.00 zł brutto
- Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Kod producenta:
5908277716721
Zapytaj o produkt
Opis produktu
Smakowity przysmak, który nosi nazwę słoikówki to mięso z galaretką przypominające konserwę. Konsystencja łopatki ze słoika świetnie sprawdza się jako delikatna domowa wędlina do smarowania na kanapki. Słoikówka - mieszanka ziół i przypraw to doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowej Słoikówki.
SKŁADNIKI NA 2 KG SŁOIKÓWKI:
- 500 g boczku
- 500 g karczku
- 500 g łopatki
- 250 g słoniny
- 250 g wołowiny
- 200 ml wody
- 30 g mieszanki ziół i przypraw do Słoikówki
- 30 g soli
PRZEPIS:
- Tłuste mięso zmiel przez sito z oczkami o średnicy 8 mm, a chudsze przez sito o oczkach 12 mm (ewentualnie użyj szarpaka, jeśli chcesz otrzymać większe kawałki mięsa).
- Wołowinę zmiel dwukrotnie używając sita z najmniejszymi oczkami, a następnie dobrze wyrób z zimną wodą, aż do wydzielenia się białego kleiku.
- Zmielone mięso połącz, dopraw dedykowaną mieszanką ziół i przypraw do Słoikówki, dodaj sól i dokładnie wyrób.
- Odstaw na 24 godz. do lodówki. Po tym czasie wyparz słoiki i włóż do nich mięso, wypełniając po brzegi.
- Zakręcone słoiki włóż do garnka z ciepłą wodą powyżej poziomu mięsa.
- Poddaj pasteryzacji (od rozpoczęcia wrzenia gotuj 40 minut). Następnego dnia powtórz pasteryzację - prowadź ją przez 40 minut.
- By zwiększyć trwałość słoikówki, poddaj ją pasteryzacji również trzeciego dnia.
SKŁADNIKI:
- pieprz czarny,
- czosnek granulowany,
- majeranek,
- cebula suszona,
- gałka muszkatołowa,
- ziele angielskie